Átol Tibor: A Gluténmentes Séf szakácskönyve - a család kedvencei
Leírás és Paraméterek
Átol Tibor: A Gluténmentes Séf szakácskönyve - a család kedvencei
Átol Tibor, végzettsége szerint szakács és cukrász, több neves budapesti étterem konyhafőnöke volt.
2000-ben derült ki, először a fiáról, később a feleségéről, hogy gluténérzékenyek. Ekkor az egész család áttért a gluténmentes étkezésre, így a legfontosabb szempont az volt, hogy a gluténmentes étel csak ugyanolyan vagy jobb lehet, mint a gluténtartalmú megfelelője.Hosszú éveken keresztül gyűjtötte egy füzetbe a család kedvenc, jól bevált gluténmentes receptjeit, melyek egy része most megjelent ebben a szakácskönyvben.
Gluténmentesen sem kell lemondanunk semmilyen ételről, amit korábbi “búzalisztes” életünkben szerettünk.
A receptekben nem találkozhatnak mesterséges porok (pudingpor), ételízesítők és alufóliahasználattal sem. A feldolgozás során a szerző arra törekszik, hogy a szükségesnél semmivel sem több főzéssel-sütéssel készítse el az ételeket, ezáltal a bennük lévő tápanyagok kevésbé károsodnak.
A könyv nem csak pékáruk és sütemények, hanem levesek, főételek és tésztaételeket receptjeit is tartalmazza.
- 60 rizslisztre vagy gluténmentes lisztkeverékre kidolgozott recept, amik a mindennapokban is jól használhatóak: a család kedvencei- pontos receptek, leírások, fázisfotók és hasznos tippek a Séftől
- ahol lehet: a tej- és a tojás- helyettesítésére alternatívát ajánl a szerző
- Séf-garancia: a könyvben szereplő gluténmentes ételek legalább olyan finomak, mint gluténos változatban elkészítve. Így a családoknak nem kell kompromisszumot kötni. Ezeket az ételeket mindenki szívesen fogyasztja majd!
Ez a szakácskönyv kezdőknek és a haladóknak is biztos támpontot nyújt.